071-5220239
Wij zijn een SCOL school
Home Onderwijs Positive Behaviour Support

Positive Behaviour Support

Sinds 2013 werken we op de Tweemaster met PBS (Positive Behavior Support). Dit is een doelmatige, schoolbrede aanpak die zich richt op het versterken van gewenst gedrag en op het voorkomen van probleemgedrag. Het doel is het creƫren van een positieve, sociale omgeving, die het leren bevordert en gedragsproblemen voorkomt.

Er zijn duidelijke afspraken gemaakt met alle leerkrachten en kinderen. Afspraken over hoe we door de school lopen, hoe we ons op de toiletten gedragen, hoe we met elkaar en het materiaal omgaan en hoe we de openbare ruimtes gebruiken en achterlaten. Deze afspraken zijn positief geformuleerd en worden regelmatig besproken in de klas.

PBS beperkt zich niet tot de eigen groep; iedere leerkracht kan reageren op alle kinderen van de hele school, niet alleen in de correctieve zin maar vooral ook door te complimenteren en belonen. Alle afspraken hebben drie belangrijke waarden als uitgangspunt: respect, veiligheid en verantwoordelijkheid. Wanneer we in de klas aandacht besteden aan een afspraak, wordt ook besproken welke waarden daarvoor het uitgangspunt zijn; zo leren de kinderen waarom de regels voor hen zo belangrijk zijn.

 

Pin It on Pinterest

Share This